Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

JIKA-LAUFEN szaniterek

 

A JIKÁRÓL

A Jika márka gyakorlatilag megjelenésétől fogva szuverén módon foglalta el a Cseh Köztársaságban az első helyet, a szaniter kerámia gyártói között.

A legutolsó közvéleménykutatás alapján, a legtöbb vevő számára a hagyományos és tartós minőség szimbóluma marad. Terjeszkedése a külföldi piacokon egyidejűleg bizonyítja, hogy a termékek minősége a megfelelő árral nagy lehetőséget jelent a további növekedésre. Növekszik népszerűsége a vásárlók körében, nemcsak a hagyományos piacokon, mint Ukrajnában, a Balti országokban, vagy Oroszországban, de Nyugat-Európában, a Közel-Keleten és egy sor további országban is. A kereskedelmi sikerek nagy részben a termékek komplex skálájának, a feldolgozás magas minőségének, és az átlag feletti szervíznek köszönhetőek.

A minőségi fürdőszoba kerámia gyártásának a cseh területen sokéves hagyománya van. Egyáltalán az első európai edény- és szaniter kerámia gyár 1878-ban Znojmo városában létesült. A mai WC egyszerű kerámia elődjétől kezdve itt mindenekelőtt mosdó, és vizes köcsög készleteket gyártottak a reggeli és az esti tisztálkodáshoz. Bechyne városában 1961-ben lett megalapítva, Európa legmodernebb gyárai közé tartozik.

A Keramik Holding AG Laufen svájci társaság 1991-ben privatizálta a Bechynben lévő kerámia üzemet (a korábbi Jihoceská keramika a.s.). 1995-ben portfóliójához csatolta az akkori Keramické závody, a.s., Znojmo gyárat is. Ugyanabban az évben került regisztrálásra a JIKA szaniter kerámia márkanév (az elnevezés a JIhoceská keramiKA – Dél-csehországi kerámia kezdő és utolsó betűiből keletkezett).

1999-ben alapították meg Prágában a Laufen CZ céget, majd három évvel később, 2002-ben került sor mind a három cseh társaság fúziójára LAUFEN CZ, s.r.o. elnevezéssel. Így jött létre a cég, mely a szaniter kerámia és fürdőszoba felszerelés gyártásában és értékesítésében 800 munkavállalót alkalmaz.

A Jika erősíti a Roca világpiaci vezető pozícióját, melynek már 1999 óta része. Ez év augusztusában a Roca átvette a legnagyobb európai konkurensének, a svájci Laufen cég termelését az egész világon, a csehországi Laufen Cz cég mindkét termelő üzemével. 2006-ban a Roca csoport lett a világ legnagyobb szaniter kerámia gyártója.

 

 

 
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális akcióinkról, híreinkről!