Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Élvédők, Lapszintezők

Miért kell nekem élvédő?

A jól megválasztott élvédő nagyban hozzájárul a tökéletes látványhoz, hiszen a csempék látható éleinek takarására használjuk (pl: lépcsőfokok, párkányok, mosdópultok, rakodófelületek stb. esetén). Az esztétikai célon kívül azonban az élvédő funkciója az erősen igénybevett burkolat – pl: szélek/sarkok – törés/repedés védelme is, mindamellett, hogy a védett felületek biztonságosak, mivel  nem karcolnak, nem okoznak sérülést.

Saját döntésünk tehát, hogy esztétikai vagy gyakorlati célból praktikusnak tartjuk-e, igényeljük-e az élvédő beépítését. Élvédőt választhatunk felületkezelt fémből, illetve műanyagból. Az élvédő vastagságának kiválasztásakor mindenképpen figyeljünk arra, hogy a lap vastagságához, illetve a lap és a fuga színéhez válasszuk az íves vagy L alakú élvédőt. Az élvédők nagyon jól mutatnak különböző textúrájú felületek határfelületeként. Lépcsőhöz célszerű lehet csúszásmentes élvédőt, egyszerű burkolatokhoz pedig dekoratív, díszes élvédőt választanunk.

Pont így választhatunk két különböző burkolat közé burkolat-váltó profilt illetve dilattációs profilt  Ezek is vannak mindenféle színből és anyagból. (alu,réz, saválló)

Több száz élvédőt, burkolatváltót, fugakeresztet, fugaéket tartunk raktáron!

A következő gyártók kiegészítőit tartjuk illetve rendelhetjük. A gyártók nevére kattintva letöltheti a kataluguskat!

 

ViarProfil   PROFILPAS


 


 

RAIMONDI Lapszintező rendszer

 

A burkolat készítés esztétikai megítélésének egyik mércéje, a burkolat sík kifogástalan felületi egyenletessége. Azt a burkolás munkát, ahol a burkoló lapok sarkai, élei ki-ki állnak a burkolat síkjából, mindennek lehet nevezni, csak precízen elkészített burkolatnak nem. Vannak olyan burkoló lapok, mint például a ratifikált (szélcsiszolt ) lapok, ahol a legkisebb síkbeli burkolás hiba is azonnal szemet szúr. Az ilyen burkoló lapok minimális fugatávolsága nem rejti el a hibákat, ezért az ilyen burkolat készítés magas fokú precizitást igényel a burkoló szakembertől.
A hosszúkás burkoló lapok és a nagyméretű (60x60, 60x120) is állandó megmérettetés alá helyezik a burkoló szakember munkáját. A halszálka, vagy harmados kötés burkolás minta igazi kihívás elé állítja, még a tapasztaltabb burkolót is. A sík felszínű burkolat szempontjából nehéz burkolás munkához hozzátársul a burkoló lapok csavarodása, gyártási hibái. A burkoló munka során, az előbbiek ellenére is jogos igény a tökéletes burkolat felszín elérése! Hogyan?

Burkolat szintezés:

A precíz burkoló munkát segíti a burkolat szintező, csempe szintező burkolás segédeszköz.
A burkolat szintező klipszekből, ékekből és egy fogóból áll.
A burkolat alá behelyezett klipsz talpainak segítségével, alulról támasztva lehet ék segítségével szintbe feszíteni a burkoló lapokat. Az ék megfeszítése pedig egy speciálisan kialakított fogó segítségével végezhető el.

Az ék megfeszítésével biztosítható a burkoló lapszélek találkozásainak felületi síkba hozatala.

Burkolat, csempe szintezés munkafolyamatai:

A burkoló lapokhoz igazított fogas ragasztó lehúzó szerszám segítségével terítjük a burkoló ragasztót. Mivel a burkolat alá kerülő klipsz talpa 2mm vastag így értelem szerűen a végleges ragasztóágynak vastagabbnak kell lennie ennél. Aljzaton az általában használt 10-es gömbölyített ragasztó lehúzó szerszámmal készített burkoló ragasztóágy 3mm végleges vastagságot eredményez. Ezért inkább csak a folyékony ágyas ragasztó használata esetén érdemes a fogazat nagyságának kiválasztására kellő figyelmet fordítani.

Technikailag a raimondi csempeszintező klipsz könnyen elhelyezhető a burkoló lapok alá.

A klipszek 1,5mm fugavastagságra tartják el a burkoló lapokat egymástól, így ha ennél nagyobb fuga távolságra van szükség, akkor fuga kereszteket is alkalmazni kell.

A raimondi burkolat szintező klipszek kiálló részeibe sorban betoljuk az ékeket, majd a fogó segítségével erőteljesebben beékelünk.

Az ékelés hatására a még meglévő, két egymás melletti burkoló lapok szintkülönbségei teljesen eltűnnek!
A burkolat szintező segédeszközök segítségével készíthetünk legkönnyebben olyan burkolatot, amely burkoló lapok egymáshoz képest teljesen síkba vannak.

Az ékelés hatására még a burkoló lapok gyártási hibáiból származó csavarodás, púposság, homorúság is korrigálható. Mivel a burkoló lapok enyhén hajlíthatók, így ékelés hatására helyére feszíthető a burkolat, mindaddig amíg a burkoló ragasztó azt biztonsággal meg nem tartja.

Aljzaton, oldalfalakon egyaránt alkalmazható a raimondi csempe szintező rendszer:

A ragasztó függvényében, de általában12 óra elteltével az ékek és a kilátszó klipszek eltávolíthatók. Ezt a műveletet mindig a fugákkal párhuzamos irányban mért ütéssel kell elvégezni. Akár gumikalapáccsal, vagy egyszerűen kirugdosással is könnyen eltávolítható a klipsz részek és az ékek. Az ékek aztán még számtalanszor felhasználhatóak, csak a klipszet kell újra megvásárolni.

A következő linkre kattintava meg tudod nézni a RAIMONDI rendszer használatát:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=UGYeUS9SIS0

Raktáron tartjuk a kezdőkészletet ( 1 fogó, 100db klipsz, 100 db ék) illetve kb. 20.000 db klipszet és éket.

 
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális akcióinkról, híreinkről!